Wordt schrijver en verdien geld

Resultaat met een website voor een restaurant


09-03-2012 door Actievepromotie.nl


De economische crisis raakt vooral de horeca

Door de crisis hebben veel horeca bedrijven het een stuk moeilijker gekregen. Gemiddeld is er een omzetdaling van ruim 5%. Consumenten bezuinigen voornamelijk op reisjes en diners, voor de horeca branche dus een moeilijke tijd.

Goede horeca ondernemers weten zich te onderscheiden

Goede horeca ondernemers weten zich te onderscheiden en maken gebruik van de kansen in de markt. Een flink aantal restaurants presteert nog erg goed. Deze restaurants hebben vaak op de juiste manier ingespeeld op de omstandigheden in de huidige markt.

Wat kan        een website betekenen voor uw restaurant?

Een website kan voor uw restaurant ontzettend veel doen. Steeds vaker wordt achter de computer een keuze gemaakt voor welk restaurant gekozen gaat worden om te gaan dineren. Door de opkomst van de netbooks zal dit nog verder doorgevoerd worden. Als mensen bijvoorbeeld onderweg zijn, of op vakantie, zal er steeds vaker via de netbook een restaurant of uitgaansgelegenheid gezocht worden.

Nieuwe klanten zult u in de toekomst voornamelijk werven met uw website

Een potentiële klant zal uw website en de daarop afgebeelde menu kaart beoordelen om een keuze te maken of uw restaurant voor de eerstvolgende gelegenheid de keuze wordt of niet. De sfeer van uw website is dus belangrijk, deze moet kwaliteit uitstralen en passen bij de sfeer van uw restaurant. Ook is het goed de menu kaart op een leuke manier te presenteren en een goed gebruik van foto’s te maken. Verder kunt u ook overwegen en gastenboek op de website te plaatsen. Bij Actievepromotie.nl hebben we hier zeer goede ervaringen mee, een gastenboek met diverse positieve verhalen van uw gasten zijn een betrouwbare bron voor mensen die uw horeca gelegenheid nog niet kennen.

Een mooie verzorgde website is voor een restaurant een voorwaarde, maar deze site moet ook nog eens bezoekers trekken

Een goede verzorgde website verkoopt, mits u het wel voor elkaar krijgt hier de juiste mensen op te krijgen. Dit heet websitepromotie en dit is een vak apart, maar u kunt een groot gedeelte hiervan zelf uitvoeren. Hierbij een aantal tips voor een succesvolle websitepromotie:

  • Zorg dat u hoog staat in de resultaten bij Google
  • Er zijn diverse websites waar restaurants per locatie vermeld staan. Meld u hier aan.
  • Meld u aan bij de startpagina’s
  • Begin een hyve over uw restaurant
  •  Start een weblog waarin u vertelt over eten, eventueel geeft u wat recepten weg voor thuis
  • Vermeld uw website op uw voorgevel, krantenadvertenties en visitekaartjes
  • Bied acties aan via uw website

Hoe kom ik hoog in de resultaten bij Google?

Dit is een tijdrovende klus die u grotendeels zelf uit zou kunnen voeren, maar ook uit zou kunnen besteden bij een gespecialiseerd bedrijf in zoekmachine optimalisatie. Uw website moet aan bepaalde technische eisen voldoen en bij voorkeur een behoorlijke dosis tekst bevatten. Ook is het de taak van uw webdesign bedrijf om er bij de bouw van uw restaurant site voor te zorgen dat deze voor bepaalde termen is geoptimaliseerd. Ook is het belangrijk dat er veel andere websites naar uw website linken en nog belangrijker is dat dit de juiste sites zijn, die op de juiste manier linken.

Hoe controleer ik mijn positie in Google

Een goede positie in Google betekent dat u met de zoekwoorden gevonden wordt die door uw potentiële gast gebruikt worden. Stel dat u een restaurant heeft in Apeldoorn, dan wilt u zo hoog mogelijk staan met de zoekopdracht “restaurant Apeldoorn” Nog beter is dat u naast dat u goed scoort met deze zoekopdracht, ook goed scoort met zoekopdrachten waarin de naam van een buurgemeente wordt gebruikt.

Het komt regelmatig voor dat we van mensen te horen krijgen dat ze al goed scoren in Google doordat ze op nummer 1 staan bij een zoekopdracht op de naam van het restaurant. Dit heeft weinig meerwaarde, als mensen de naam van uw restaurant kennen, weten ze toch al van het bestaan af. Denk na over hoe u zelf zou zoeken naar uw restaurant en controleer of dit termen zijn waarop u scoort.

Aanmelden bij diverse horeca websites

Dit vraagt weinig toelichting. Er zijn diverse websites waar  u uw restaurant aan kunt melden. Let er wel op dat hoe vervelend het ook is bij iedere site waar u uw bedrijf aanmeld een goed verhaal over uw restaurant achterlaat. Een andere zeer waardevolle tip is dat indien u op zo’n website zelf de tekst van de link (anchortekst) kunt bepalen, u het beste kunt kiezen om de volgende woorden in deze tekst te stoppen:

  • Het woord restaurant
  • De naam van uw restaurant
  • De vestigingsplaats van uw restaurant

Dit is belangrijk voor zoekmachines. U kunt dus hierdoor zorgen dat u naast meer bezoekers op uw website via deze link, ook meer bezoekers krijgt via zoekmachines.

Een hyve beginnen van uw restaurant

Vrijwel iedereen kent tegenwoordig hyves wel. Hyves is een sociaal netwerk waar een hoog percentage van de mensen tegenwoordig te vinden is. Sociale netwerken groeien tegenwoordig enorm hard. U kunt hier dus gebruik van maken. Vergeet ook hier niet een link te plaatsen naar uw website en een goede omschrijving te geven van uw restaurant.

Een weblog over uw restaurant starten

Deze tip zal voor veel horeca ondernemers iets teveel van het goede zijn, maar het kan heel goed werken. Door regelmatig iets te schrijven op een weblog, kunt u enthousiasme voor uw bedrijf overbrengen en mensen door te laten merken dat u kennis heeft over eten interesseren in uw gerechten.

Het adres van uw restaurant site ook vermelden via offline media

Altijd goed om mensen op uw website te krijgen. U kunt het laatste nieuws over uw bedrijf aan mensen kwijt en mensen via een goede website overtuigen bij u te gaan eten. Wees dus creatief en probeer de url van uw website in het hoofd van zoveel mogelijk mensen te krijgen.

Breng mensen via uw website op de hoogte van acties en evenementen

U heeft een actie of een evenement, zorg dat u dit op een opvallende wijze via uw website laat weten. Buiten uw eigen website zijn er misschien ook nog wel andere websites die dit willen publiceren. Resultaat: Aandacht voor uw bedrijf.

De online mogelijkheden voor uw restaurant zijn talrijk

Uw website via internet in de markt zetten kan op diverse manieren. Wilt u een op maat gemaakt advies? Of wilt u eens brainstormen over de mogelijkheden voor uw bedrijf? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar.


Word schrijver en verdien geld

Reageer op "Resultaat met een website voor een restaurant"Populaire artikelen

17-04-2012 Ik wil niet gebeld worden Bel me niet register
19-02-2013 In badkleding naar de sauna of toch liever bloot?
10-12-2012 Ben jij hsp - hoogsensitief?
21-05-2012 Betekenis Lucas, wat betekent de naam Lucas?
30-11-2016 Hypotheek informatie
15-01-2013 2 beeldschermen op 1 pc - Twee monitoren
24-03-2013 Drinkwater ontkalken: hoe veilig is het?
28-01-2013 Jef Alberts uit GTST - Bartho Braat
12-03-2012 Internaliserend en externaliserend gedrag
10-04-2012 Vette vissoorten: Welke vis is vette vis?
16-03-2012 Wordt Schumacher wereldkampioen in 2012?
10-12-2012 Goedkope spijkerbroeken - Merkspijkerbroeken
03-04-2012 Gras onderhoud in het voorjaar: tips voor mooi
03-04-2012 Betekenis Emma, wat betekent de naam Emma?
24-04-2012 Melkglas keuken: achterwand van melkglasNieuwe artikelen

11-12-2018 Dierentuin kortingen
24-11-2018 Hond eet slecht, wat nu?
24-11-2018 Ziekten bij vogels
06-11-2018 Artrose
04-11-2018 De Siberische Husky
22-08-2018 Wat is mediation?
05-03-2018 Moederdag cadeaus suggesties
01-12-2016 Vrij op naam kopen, hoe werkt dat?
01-12-2016 Hoe werkt een opstalverzekering?
30-11-2016 Eerste huis kopen
30-11-2016 Hypotheek informatie
26-11-2016 Kinderkamer Styling tips
26-11-2016 Korting op Theater Tickets?
26-11-2016 Ontbindende voorwaarden overzicht
26-11-2016 Einde rentevaste periode

Vond je dit artikel nuttig?

6 stemmen
Resultaat met een website voor een restaurant


Anderen lazen ook:

Algemeen.info wordt milieubewust gehost door TransIP - Smart and Simple

Login