Wordt schrijver en verdien geld

Dobbeltoren reviewt Panic station


30-03-2012 door Mayckel

PANIC STATION:

Daar is ie dan, mijn eerste artikel op de site van algemeen.info. Ik houd van gezelschapsspellen. Ik ben er bij wijze van spreken een beetje verslaafd aan geworden. Het is zo erg dat ik onlangs met een vriend een kanaal op youtube ben begonnen onder de naam “DOBBELTOREN” om spellen te reviewen en uit te leggen. Zo werd ik benaderd door de redactie van algemeen.info. Mijn eerste artikel gaat over het spel PANIC STATION waarvan ik gisteren de video-review online heb gezet.

PANIC STATION is een coöperatief spel van intense paranoia waarbij je niemand volledig kunt vertrouwen. Dat is een hele mond vol, maar ik hoop dat het na het lezen van dit artikel en het bekijken van de video een beetje duidelijk is geworden.

In PANIC STATION maak je als speler deel uit van een zwaarbewapende legereenheid die op weg is naar een verlaten legerbasis ( in de video praat ik over ruimtestation ). Je doel is om samen te werken en de buitenaardse parasiet die zich schuil houdt in de HYVE te vernietigen. Maar let op; gedurende de eerste twee ronden van het spel wordt één van de spelers geïnfecteerd en veranderd zijn doel van het spel. Hij zal nu moeten proberen de overige spelers te infecteren en zo proberen te voorkomen dat de buitenaardse parasiet vernietigd wordt.

Het klinkt moeilijker dan het in feite is. Alle spelers starten in de machinekamer en gaan dan de legerbasis ontdekken. Als je aan de beurt bent heb je een aantal actiepunten, afhankelijk van de gezondheid van je personages. Met die actiepunten kan je jezelf verplaatsen door de basis. Je kunt kamers doorzoeken en parasieten aanvallen. Je hebt dus eigenlijk alle vrijheid om te doen en laten wat je wilt om het doel te bereiken.

Spelmechaniek en paranoia:

In sommige spellen is de spelmechaniek te simpel of te moeilijk. Dat werkt niet lekker en wordt de spelervaring te niet gedaan. In dit spel werkt de spelmechaniek zo dat het voor elke speler een gevoel van paranoia te weeg brengt. Je weet namelijk niet meer welke speler wel of niet geïnfecteerd is en of je met hem of haar moet samenwerken of juist niet. Hoe kan het dat je je medespelers niet meer vertrouwd? Heel simpel. Wanneer je gedurende je spelbeurt in een kamer komt, waar een medespeler staat, moet je met hem of haar een kaart wisselen. Dat doe je gedekt zodat alleen jij en de andere speler zien welke kaarten er gewisseld worden. De overige spelers kunnen alleen maar gissen. De speler die geïnfecteerd is zal doormiddel van zijn infectiekaarten proberen de andere spelers te infecteren. Er is een manier om je niet te laten infecteren en dat is door een benzinekaart te wisselen. Door de benzinekaart werkt de infectie niet en weet de speler die de infectiekaart kreeg dat de speler van wie hij hem kreeg, geïnfecteerd is. Maar wat doe je dan? Houdt je het stil of ga je de andere spelers overtuigen van je bevindingen en probeer je samen met hen de geïnfecteerde speler te doden? Dat is de beste tactiek van de geïnfecteerde speler zelf. Anderen opzetten tegen elkaar zodat je zelf vrij spel hebt om alle spelers te infecteren.

De warmtescan brengt ook heel wat onrust. Een speler kan bijvoorbeeld een actiepunt inzetten om een warmtescan uit te voeren. Iedere speler moet zijn identiteit tonen door zijn controlekaarten op het warmtescan-bord te plaatsen. De controle kaarten worden geschud en bekeken. Daar komt bijvoorbeeld uit dat op dat punt twee van de vier spelers geïnfecteerd zijn. Maar welke twee? Alleen de spelers die geïnfecteerd zijn weten dan, maar zullen net doen alsof zij het niet zijn. Kortom niemand is meer te vertrouwen en dat wordt in dit spel meer dan duidelijk.

Het spel kan op twee manieren eindigen. De eerste manier is dat de HYVE wordt vernietigd; Dan hebben de niet geïnfecteerde spelers gewonnen. De tweede manier is dat de geïnfecteerde speler er in slaagt om de overige spelers te infecteren. Als alle spelers geïnfecteerd zijn is het spel afgelopen en is de overwinning voor de geïnfecteerde speler.

Wat ik er van vind:

Het spel duurt ongeveer 30 tot 40 minuten en is een leuk spel om tussendoor eens te spelen. Er zijn wel minimaal 4 spelers nodig om het spel te spelen en je moet in het bezit zijn van een pokerface. Als je het spel voor de eerste keer gaat spelen, houdt dan rekening met een spelduur van ruim twee uur. Je zult de spelregels door moeten nemen en die zijn helaas niet zo gemakkelijk geschreven. Na het lezen van deze regels hadden wij in ieder geval nog een aantal vragen die we via internet hebben opgelost. PANIC STATION is een spel voor de liefhebber van tactiek, actie en spanning. Ben je meer het type speler dat van ganzenbord en rummikub houdt, dan raad ik je dit spel af.

Voor de video-review kun je op de volgende link klikken: http://www.youtube.com/watch?v=EcbsYDM8Brs

Bedankt voor het lezen, tot de volgende Dobbeltoren…


Word schrijver en verdien geld

Reageer op "Dobbeltoren reviewt Panic station"Populaire artikelen

21-05-2012 Betekenis Lucas, wat betekent de naam Lucas?
19-02-2013 In badkleding naar de sauna of toch liever bloot?
10-04-2012 Vette vissoorten: Welke vis is vette vis?
13-01-2013 Actrice Fockeline Ouwerkerk: Merel uit Divorce
25-03-2012 Geld over? Investeer in je toekomst!
15-01-2013 2 beeldschermen op 1 pc - Twee monitoren
10-12-2012 Leuke online kinderkleding: goede webwinkels
27-03-2012 Sauna en kinderen: mag mijn kind in de sauna?
25-03-2012 Wat kost een dagje naar de sauna?
06-01-2013 De minnaressen van Boudewijn in Divorce
06-11-2012 Domeinnamen te koop: domeinnamen overdragen
27-03-2012 Goudvissen zijn oranje, maar ook zwart
21-03-2012 Waarom helemaal bloot in de sauna?
31-07-2012 App zwangerschap: leuke app zwangere vrouwen
24-04-2012 Melkglas keuken: achterwand van melkglasNieuwe artikelen

11-12-2018 Dierentuin kortingen
24-11-2018 Hond eet slecht, wat nu?
24-11-2018 Ziekten bij vogels
06-11-2018 Artrose
04-11-2018 De Siberische Husky
22-08-2018 Wat is mediation?
05-03-2018 Moederdag cadeaus suggesties
01-12-2016 Vrij op naam kopen, hoe werkt dat?
01-12-2016 Hoe werkt een opstalverzekering?
30-11-2016 Eerste huis kopen
30-11-2016 Hypotheek informatie
26-11-2016 Kinderkamer Styling tips
26-11-2016 Korting op Theater Tickets?
26-11-2016 Ontbindende voorwaarden overzicht
26-11-2016 Einde rentevaste periode

Vond je dit artikel nuttig?

7 stemmen
Dobbeltoren reviewt Panic station


Anderen lazen ook:

Algemeen.info wordt milieubewust gehost door TransIP - Smart and Simple

Login