Wordt schrijver en verdien geld

Deze tien voedingsstoffen houden je jong en gezond


23-01-2013 door copywriter1952


Extra vitaminen, mineralen en antioxidanten

Voor een optimale gezondheid en conditie is voeding rijk aan alle levensnoodzakelijke vitaminen, mineralen en antioxidanten onmisbaar. Vitaminen en mineralen bezorgen je lichaam voldoende energie om optimaal te functioneren, terwijl antioxidanten je beschermen tegen de vrije radicalen, verantwoordelijk voor je verouderingsproces en allerlei leeftijdsgebonden aandoeningen zoals kanker. Verse roenten en fruit zijn de belangrijkste leveranciers van deze levensnoodzakelijke voedingsstoffen. Maar lang niet alle groenten en fruitsoorten bezitten even grote concentraties aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Om je gezondheid op peil te houden mogen onderstaande voedingsstoffen op geen enkel menu ontbreken.

Broccoli beschermt maag en darmen

Een groente die alle andere groenten overtreft is ongetwijfeld broccoli, een échte vitaminebom. Deze groente staat bekend om zijn positieve invloed op je lichaamscellen en op het ontstaan en de verdere ontwikkeling van allerlei soorten kanker. Dat heeft broccoli hoofdzakelijk te danken aan zijn hoge dosis sulforafaanglucosinolaat (SGS) een stof die de natuurlijke ontgifting van je lichaam stimuleert. Verder is broccoli opvallend rijk aan vitamine B en C en bevat deze groente ook hoge concentraties kalium, magnesium, ijzer, zink, selenium en vitamine U, waarvan zijn ontstekingsremmende werking wetenschappelijk werd bewezen en de slijmvliezen van zowel je maag als je darmen extra beschermt.

Tomaten en kanker

Zijn hoge dosis lycopeen, een sterk antioxidant, zorgt er voor dat tomaten extra beschermen tegen prostaat- en baarmoederhalskanker, en tegen kwaadaardige maag- en darmtumoren. Lycopeen zorgt er immers voor dat de schadelijke vrije radicalen in versneld worden afgevoerd. Warme tomatenbereidingen bevatten de hoogste concentratie lycopeen.

Blauwe besjes lief voor hart en bloedvaten

Alle soorten bessen maar in het bijzonder het blauwe besje mag in geen enkel gezond dieet ontbreken. De blauwe bes bevat bevat opvallend hoge concentraties aan vitaminen B en C en is verder rijk aan pterostylbeen en bijzonder sterk antioxidant dat je beschermt tegen allerlei soorten kanker. Deze blauwe besjes verkleinen tevens je risico op allerlei levensbedreigende hart- en vaatziekten en werken tevens ontstekingsremmend. Hou er rekening mee dat hoe meer kleur deze besjes hebben hoe hoger hun antioxiderende werking is. En je kan van deze besjes niet alleen tijdens de zomermaanden genieten. Blauwe besjes uit de diepvries zijn even lekker en zijn even rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten als hun verse broertjes.

Rode biet voor gezonde lever

Rode biet dankt zijn positieve gezondheidseigenschappen in belangrijke mate aan zijn hoog gehalte flavonoïden, bétacaroteen, vitaminen B en C en aan zijn hoog gehalte aan calcium, fosfor en ijzer. Rode bietjes verhogen de zuiverende werking van je lever en je natuurlijke weerstand en zijn dankzij hun hoog ijergehalte efficiënt tegen bloedarmoede. Rode bieten bevatten ook heel wat luteïne, stof dat je ogen in conditie houdt.

Granaatappels tegen veroudering

Granaatappels zijn niet alleen rijk aan antioxidanten. Ze bevatten ook hoge concentraties polyfenolen. Daardoor zijn ze in staat je verouderingsproces sterk af te remmen. Granaatappels helpen je gezond oud te worden. Verder zijn ze doeltreffend tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en tegen allerlei ontstekingsziekten. Granaatappels kunnen in allerlei slaatjes verwerkt worden en ook het sap ervan is bijzonder heilzaam.

Guarana zorgt voor extra energie

De guaranabes is afkomstig uit Zuid- Amerika en bezitten een opvallend hoge concentratie cafeïne. Guarana werkt dan ook stimulerend, bezorgt je extra weerstand en energie en is dan ook bijzonder populair bij sporters en al diegenen die geregeld zware fysieke inspanningen moeten leveren. Guarana bevast ook hoge dosissen tannine en magnesium waardoor het je centraal zenuwstelsel versterkt en je geheugen bevordert. De guaranabes wordt vooral verwerkt in allerlei fris- en energiedranken, heeft een opvallend zachte smaak die varieert tussen vanille en sinaasappel. 

Spinazie voor sterk hart en mooie ogen

Naast ijzer is spinazie rijk aan carotenoïden als luteïne, in hoge concentraties ook terug te vinden in rode vruchten en in wortelen. Luteïne beschermt je ogen en je gezichtsvermogen. Spinazie is ook een bron van foliumzuur, vitamine B en C  en van mineralen als kalium, magnesium, zink en selenium en is daardoor ook doeltreffend ter voorkoming van hart- en vaatziekten. Spinazie bevat ook chorofyl, dat schadelijke stoffen als het ware aantrekt en zo je lichaam op een natuurlijke manier ontgift.

Groene thee tegen Alzheimer en Parkinson

Groene thee is rijk aan polyfenol, catechine en cafeïne en verlaagt zowel je slechte cholesterol als een hoge bloeddruk. Het is tevens een uitstekende ontstekingsremmer. Wetenschappers geraken ook meer en meer overtuigd van de preventieve werking van groene thee op leeftijdsgebonden hersenaandoeningen als alzheimer en parkinson.

Veenbessen voor gezonde urinewegen

Naar de gezondheidsvoordelen van veenbassen werd al heel wat wetenschappelijk onderzoek verricht. Ze hebben een positieve invloed op cysten en tumoren en beschikken tevens over een hoge dosis tannine, heilzaam zijn tegen infecties van de urinewegen.

Mangosteen tegen allerlei allergieën

Deze paars gekleurde bes is afkomstig uit Zuidoost- Azië en bevat xanthonen, een stof die beschermt tegen kanker en allerlei ontstekingen en allergische reacties helpt bestrijden. Xanthonen verminderen immers de vrijgave van histamine, verantwoordelijk voor vele soorten allergieën.

Extra tip

Lees ook:


Word schrijver en verdien geld

Brigitte schreef op 23-01-2013 om 08:05

Goed en interessant artikel!

Copywriter schreef op 23-01-2013 om 08:08

Bedankt!

Bedankt Brigitte, dat doet goed als nieuwkomer hier. Maar ik merk dat er links geen Google adsense staat, ondanks mijn pub- id hier is ingevuld.Of moet die 0 die reeds in het vakje van de code staat, blijven staan... Ik hoop hier een (h)echte community op te bouwen. Dank en groetjes, Copywriter

Brigitte schreef op 23-01-2013 om 08:12

Ik heb zelf nog geen Google Adsense, dus daar kan ik je niet mee helpen. Als je de redactie mailt, krijg je meestal snel antwoord!

Reageer op "Deze tien voedingsstoffen houden je jong en gezond"Populaire artikelen

30-03-2012 Sauna en menstruatie. Ongesteld de sauna in
24-01-2013 Wat mag je wel en niet eten bij een maagontsteking?
19-02-2013 In badkleding naar de sauna of toch liever bloot?
10-04-2012 Vette vissoorten: Welke vis is vette vis?
16-12-2012 Divorce: de hoofdrolspelers van de serie
06-11-2018 Artrose
21-05-2012 Betekenis Lucas, wat betekent de naam Lucas?
01-01-1970
08-12-2012 50 tinten: sexspeeltjes en lingerie voor thuis
13-11-2012 Paard van Sinterklaas: naam paard sinterklaas
12-03-2012 Internaliserend en externaliserend gedrag
08-01-2013 David in Divorce: acteur Dirk Zeelenberg
15-01-2013 2 beeldschermen op 1 pc - Twee monitoren
10-11-2012 Zalmsalade met mayonaise - Salade met vis
27-03-2012 Sauna en kinderen: mag mijn kind in de sauna?Nieuwe artikelen

11-12-2018 Dierentuin kortingen
24-11-2018 Hond eet slecht, wat nu?
24-11-2018 Ziekten bij vogels
06-11-2018 Artrose
04-11-2018 De Siberische Husky
22-08-2018 Wat is mediation?
05-03-2018 Moederdag cadeaus suggesties
01-12-2016 Vrij op naam kopen, hoe werkt dat?
01-12-2016 Hoe werkt een opstalverzekering?
30-11-2016 Eerste huis kopen
30-11-2016 Hypotheek informatie
26-11-2016 Kinderkamer Styling tips
26-11-2016 Korting op Theater Tickets?
26-11-2016 Ontbindende voorwaarden overzicht
26-11-2016 Einde rentevaste periode

Vond je dit artikel nuttig?

5 stemmen
Deze tien voedingsstoffen houden je jong en gezond


Anderen lazen ook:

Algemeen.info wordt milieubewust gehost door TransIP - Smart and Simple

Login