Wordt schrijver en verdien geld

Met deze voeding verhoog je je natuurlijke weerstand voor een winter


02-10-2013 door copywriter1952


Gezonde en evenwichtige voeding

Het op peil houden van onze weerstand, doen we in de eerste plaats via een gezonde én evenwichtige voeding. Daarnaast geven we de weerstand van volwassenen én kinderen een extra boost door het toedienen van extra vitaminen, mineralen en/of andere voedingssuplementen.
Om een ijzersterke weerstand aan te kweken, is een extra dosis echinacea aangewezen. Om een maximaal effect te bekomen, combineert men dit natuurproduct met een extra dosis vitamine C.
Echinacea verhoogd niet alleen de weerstand, maar helpt ons ook een periode van mindere conditie zo vlug als mogelijk te boven te komen.
Vitamine C is op zijn beurt dan weer hét aangewezen middel om vooral kwalen aan onze luchtwegen te voorkomen of versneld te genezen. Vitamine C verhoogd niet alleen onze weerstand. Het vergemakkelijkt ook de opname van ijzer en fosfor uit onze dagelijkse voeding. Het is eveneens een belangrijk antioxidant, dat ons meer dan één handje toesteekt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.
Een goede weerstand is van groot belang om in conditie te blijven. Hoe groter onze weerstand, hoe beter onze lichamelijke conditie. Bij een hoge weestand en dus een goede algemene conditie, kunnen we veel meer aan.
Sommigen hebben méér nood aan extra weerstandsverhogende middelen als echinacea en vitamine C dan anderen. Meestal zijn tijdens de wisseling van de seizoenen steeds dezelfden een aantal keren ziek en moeten dan noodgedwongen thuis blijven met een of ander probleem aan de luchtwegen.
Belangrijk voor déze bevolkingsgroep is ongetwijfeld dat ze veel én regelmatig in de buitenlucht vertoeven. Veel lichaamsbeweging, gecombineerd met een gezonde én evenwichtige voeding is van essentieel belang voor het opbouwen van de nodige weerstand. Zilverrijst, verse (rauwe) groenten en vers fruit, zijn hierbij stevige aanraders. Geraspte wortelen, witte kool, koopraap en knolselder staan hierbij bovenaan het lijstje. En zure melkproducten als yoghurt, karnemelk en kwark kunnen eveneens wonderen doen.

Minder ziek met probiotica

Uit de resultaten van een recente studie blijkt dat zij die een specifieke combinatie van probiotica innemen een hogere weerstand laten optekenen en dus minder last hebben van bijvoorbeeld verkoudheden en koorts. Goede bacteriën herstellen immers veel vlugger de darmflora en versterken op die manier rechtstreeks onze weerstand. Probiotica maken het mogelijk om het evenwicht van de darmflora te behouden of te herstellen. Op deze manier versterken de probiotica ons intestinale verdedigingssysteem, waardoor we meer natuurlijke weerstand verwerven.
Tijdens dit onderzoek onderzocht men of de inname van bijvoorbeeld twee types probiotica invloed zou hebben op onze gezondheid. De ene groep deelnemers aan het onderzoek kreeg enige tijd een placebo te slikken. Een tweede groep kreeg lactobacillus acidophilus en de overigen kregen dit laatste, gecombineerd met bifidobacterium lactis. Iedereen kreeg dit alles tweemaal per dag en dit gedurende zes maanden toegediend. Uiteindelijk stelde men vast dat zij die een gecombineerd probiotiica kregen veel minder ziek werden dan zij die een placebo kregen te slikken. Werden er toch ziektesymptomen vastgesteld, dan duurden die ook veel minder lang. Probiotica hebben dus wel degelijk een gunstige invloed op onze weerstand en dus ook op onze gezondheid.

Koninginnebrij

Koninginnebrij, een zuiver natuurproduct en weldaad van de natuur, is eveneens een afdoend wapen tegen een verminderde lichamelijke weerstand. Het bevat veel koolhydraten, esstiële vetzuren, aminozuren, talrijke mineralen zoals koper, ijzer en fosfor, vitaminen van de B-groep en biotine. Koninginnebrij brengt ook extra choline aan, dat op zijn beurt ons geheugen verstrekt. Koninginnebrij stimuleert ons natuurlijk afweersysteem, geeft ons extra energie en neutraliseert de meeste virale en bacteriële infecties. Het helpt ons sneller te herstellen en heeft daar bovenop ook een gunstige invloed op het cholesteriolniveau en is ook doeltreffend tegen bloedarmoede en depressie's.

Geen snoep en frisdrank

Zij die geregeld last hebben van seizoenskwaaltjes, mijden best zoveel mogelijk zoetigheden, frisdrank en geraffineerde voedingsmiddelen zoals wit brood, rijst en pasta, suiker en meel. Logisch, wanneer men weet dat al deze producten ontdaan zijn van alle hulpstoffen zoals vitamine B, calcium, zink en chroom. Zowel snoep als geraffineerde voedingsproducten doen dus net het tegenovergestelde van wat gezonde voedingsmiddelen doen.
Door het veelvuldig gebruik van deze producten, worden zowel vitaminen en mineralen als calcium, ijzer en chroom aan ons lichaam onttrokken. Daardoor kunnen ernstige tekorten ontstaan. En het zijn uitgerekend deze stoffen die een hoofdrol spelen bij het extra stimuleren van ons afweersysteem.

Extra tip


Word schrijver en verdien geld

Reageer op "Met deze voeding verhoog je je natuurlijke weerstand voor een winter "Populaire artikelen

10-04-2012 Vette vissoorten: Welke vis is vette vis?
19-11-2012 Sinterklaas taart: online sinterklaastaart
08-01-2013 David in Divorce: acteur Dirk Zeelenberg
04-01-2013 Janine Elschot uit GTST - Caroline De Bruijn
10-12-2012 Babyvoeding 2, 3, 4 en 5 maanden: testmoeders
19-03-2012 Bijwerkingen BMR vaccinatie
31-03-2012 Sauna en menstruatie. Ongesteld de sauna in
09-10-2012 Badkamer voegen: voegen verwijderen
19-02-2013 Mooie Push up bikini
12-12-2012 Wiet van Houten terug in GTST - Pip Pellens
09-11-2012 Kooktijd koolrabi, Hoelang moet koolrabi koken
29-03-2012 Sjors uit GTST, maar Inge Schrama komt terug!
15-01-2013 Konijn kopen: Franse hangoor
13-01-2013 Actrice Fockeline Ouwerkerk: Merel uit Divorce
11-06-2012 Keukenmontage: keuken monteren door keukenmontNieuwe artikelen

05-03-2018 Moederdag cadeaus suggesties
01-12-2016 Vrij op naam kopen, hoe werkt dat?
01-12-2016 Hoe werkt een opstalverzekering?
30-11-2016 Eerste huis kopen
30-11-2016 Hypotheek informatie
26-11-2016 Kinderkamer Styling tips
26-11-2016 Korting op Theater Tickets?
26-11-2016 Ontbindende voorwaarden overzicht
26-11-2016 Einde rentevaste periode
23-11-2016 Alles over de woekerpolis 2017
22-11-2016 Korting pretpark
15-11-2016 Pensioen, waar moet ik rekening mee houden?
15-11-2016 Bieden op een huis, wat is een goed bod?
13-11-2016 Onafhankelijk pensioenadviseur
12-11-2016 Wat is rentemiddeling en is het voor mij interessant?

Vond je dit artikel nuttig?

3 stemmen
Met deze voeding verhoog je je natuurlijke weerstand


Anderen lazen ook:

Algemeen.info wordt milieubewust gehost door TransIP - Smart and Simple

Login