Wordt schrijver en verdien geld

Met deze voeding verhoog je je natuurlijke weerstand voor een winter


02-10-2013 door copywriter1952


Gezonde en evenwichtige voeding

Het op peil houden van onze weerstand, doen we in de eerste plaats via een gezonde én evenwichtige voeding. Daarnaast geven we de weerstand van volwassenen én kinderen een extra boost door het toedienen van extra vitaminen, mineralen en/of andere voedingssuplementen.
Om een ijzersterke weerstand aan te kweken, is een extra dosis echinacea aangewezen. Om een maximaal effect te bekomen, combineert men dit natuurproduct met een extra dosis vitamine C.
Echinacea verhoogd niet alleen de weerstand, maar helpt ons ook een periode van mindere conditie zo vlug als mogelijk te boven te komen.
Vitamine C is op zijn beurt dan weer hét aangewezen middel om vooral kwalen aan onze luchtwegen te voorkomen of versneld te genezen. Vitamine C verhoogd niet alleen onze weerstand. Het vergemakkelijkt ook de opname van ijzer en fosfor uit onze dagelijkse voeding. Het is eveneens een belangrijk antioxidant, dat ons meer dan één handje toesteekt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.
Een goede weerstand is van groot belang om in conditie te blijven. Hoe groter onze weerstand, hoe beter onze lichamelijke conditie. Bij een hoge weestand en dus een goede algemene conditie, kunnen we veel meer aan.
Sommigen hebben méér nood aan extra weerstandsverhogende middelen als echinacea en vitamine C dan anderen. Meestal zijn tijdens de wisseling van de seizoenen steeds dezelfden een aantal keren ziek en moeten dan noodgedwongen thuis blijven met een of ander probleem aan de luchtwegen.
Belangrijk voor déze bevolkingsgroep is ongetwijfeld dat ze veel én regelmatig in de buitenlucht vertoeven. Veel lichaamsbeweging, gecombineerd met een gezonde én evenwichtige voeding is van essentieel belang voor het opbouwen van de nodige weerstand. Zilverrijst, verse (rauwe) groenten en vers fruit, zijn hierbij stevige aanraders. Geraspte wortelen, witte kool, koopraap en knolselder staan hierbij bovenaan het lijstje. En zure melkproducten als yoghurt, karnemelk en kwark kunnen eveneens wonderen doen.

Minder ziek met probiotica

Uit de resultaten van een recente studie blijkt dat zij die een specifieke combinatie van probiotica innemen een hogere weerstand laten optekenen en dus minder last hebben van bijvoorbeeld verkoudheden en koorts. Goede bacteriën herstellen immers veel vlugger de darmflora en versterken op die manier rechtstreeks onze weerstand. Probiotica maken het mogelijk om het evenwicht van de darmflora te behouden of te herstellen. Op deze manier versterken de probiotica ons intestinale verdedigingssysteem, waardoor we meer natuurlijke weerstand verwerven.
Tijdens dit onderzoek onderzocht men of de inname van bijvoorbeeld twee types probiotica invloed zou hebben op onze gezondheid. De ene groep deelnemers aan het onderzoek kreeg enige tijd een placebo te slikken. Een tweede groep kreeg lactobacillus acidophilus en de overigen kregen dit laatste, gecombineerd met bifidobacterium lactis. Iedereen kreeg dit alles tweemaal per dag en dit gedurende zes maanden toegediend. Uiteindelijk stelde men vast dat zij die een gecombineerd probiotiica kregen veel minder ziek werden dan zij die een placebo kregen te slikken. Werden er toch ziektesymptomen vastgesteld, dan duurden die ook veel minder lang. Probiotica hebben dus wel degelijk een gunstige invloed op onze weerstand en dus ook op onze gezondheid.

Koninginnebrij

Koninginnebrij, een zuiver natuurproduct en weldaad van de natuur, is eveneens een afdoend wapen tegen een verminderde lichamelijke weerstand. Het bevat veel koolhydraten, esstiële vetzuren, aminozuren, talrijke mineralen zoals koper, ijzer en fosfor, vitaminen van de B-groep en biotine. Koninginnebrij brengt ook extra choline aan, dat op zijn beurt ons geheugen verstrekt. Koninginnebrij stimuleert ons natuurlijk afweersysteem, geeft ons extra energie en neutraliseert de meeste virale en bacteriële infecties. Het helpt ons sneller te herstellen en heeft daar bovenop ook een gunstige invloed op het cholesteriolniveau en is ook doeltreffend tegen bloedarmoede en depressie's.

Geen snoep en frisdrank

Zij die geregeld last hebben van seizoenskwaaltjes, mijden best zoveel mogelijk zoetigheden, frisdrank en geraffineerde voedingsmiddelen zoals wit brood, rijst en pasta, suiker en meel. Logisch, wanneer men weet dat al deze producten ontdaan zijn van alle hulpstoffen zoals vitamine B, calcium, zink en chroom. Zowel snoep als geraffineerde voedingsproducten doen dus net het tegenovergestelde van wat gezonde voedingsmiddelen doen.
Door het veelvuldig gebruik van deze producten, worden zowel vitaminen en mineralen als calcium, ijzer en chroom aan ons lichaam onttrokken. Daardoor kunnen ernstige tekorten ontstaan. En het zijn uitgerekend deze stoffen die een hoofdrol spelen bij het extra stimuleren van ons afweersysteem.

Extra tip


Word schrijver en verdien geld

Reageer op "Met deze voeding verhoog je je natuurlijke weerstand voor een winter "Populaire artikelen

30-03-2012 Sauna en menstruatie. Ongesteld de sauna in
24-01-2013 Wat mag je wel en niet eten bij een maagontsteking?
19-02-2013 In badkleding naar de sauna of toch liever bloot?
10-04-2012 Vette vissoorten: Welke vis is vette vis?
16-12-2012 Divorce: de hoofdrolspelers van de serie
06-11-2018 Artrose
21-05-2012 Betekenis Lucas, wat betekent de naam Lucas?
01-01-1970
08-12-2012 50 tinten: sexspeeltjes en lingerie voor thuis
13-11-2012 Paard van Sinterklaas: naam paard sinterklaas
12-03-2012 Internaliserend en externaliserend gedrag
08-01-2013 David in Divorce: acteur Dirk Zeelenberg
15-01-2013 2 beeldschermen op 1 pc - Twee monitoren
10-11-2012 Zalmsalade met mayonaise - Salade met vis
27-03-2012 Sauna en kinderen: mag mijn kind in de sauna?Nieuwe artikelen

11-12-2018 Dierentuin kortingen
24-11-2018 Hond eet slecht, wat nu?
24-11-2018 Ziekten bij vogels
06-11-2018 Artrose
04-11-2018 De Siberische Husky
22-08-2018 Wat is mediation?
05-03-2018 Moederdag cadeaus suggesties
01-12-2016 Vrij op naam kopen, hoe werkt dat?
01-12-2016 Hoe werkt een opstalverzekering?
30-11-2016 Eerste huis kopen
30-11-2016 Hypotheek informatie
26-11-2016 Kinderkamer Styling tips
26-11-2016 Korting op Theater Tickets?
26-11-2016 Ontbindende voorwaarden overzicht
26-11-2016 Einde rentevaste periode

Vond je dit artikel nuttig?

3 stemmen
Met deze voeding verhoog je je natuurlijke weerstand


Anderen lazen ook:

Algemeen.info wordt milieubewust gehost door TransIP - Smart and Simple

Login