Hoe schrijf je een populair artikel?

Een goed goed artikel op internet valt met de deur in huis. Dus geen lange inleiding en een opbouw naar de kern van het verhaal, maar begin met de kern van je verhaal. Bezoekers van een webpagina nemen namelijk maar een paar seconden de tijd om te beoordelen of ze een artikel wel of niet gaan lezen.

Maak alinea's en gebruik koppen

Maak alinea's van ca. 5 regels en gebruik koppen boven de alinea's. Vaak worden de koppen eerste gelezen en dan pas de rest van de tekst. Door in je koppen de juiste teskten te gebruiken, zorg je dat je artikel ook echt gelezen wordt.
Onze adviezen:

  • Begin je artikel met een heading 2 kop. Een heading 1 kop verschijnt automatisch. Dit is de titel van je artikel.
  • Gebruik na je heading 2 kop een stukje tekst en gebruik regelmatig heading 3 koppen.

Vul de tags goed in

Als jij de tags op je pagina goed invult, komt je pagina vaker bij andere pagina's in het rijtje gerelateerde artikelen te staan. Extra bezoekers dus voor jouw pagina en dus ook extra kans op clicken op jouw advertenties. 

Vul de tags wel eerlijk in. Gebruik dus alleen woorden die ook in je teksten voorkomen. Vul je andere woorden in dan de woorden die ook daadwerkelijk in je tekst staan, kom je juist minder snel in de gerelateerde artikelen.

Maak je artikelen niet te kort

Artikelen die weinig tekst bevatten scoren minder goed in zoekmachines zoals Google en komen ook minder snel voor tussen de gerelateerde artikelen. Dat betekent dus minder lezers en minder reclame-inkomsten. Een te lang artikel is daarentegen ook weer niet optimaal. Hoe lang je artikel zal worden, hangt natuurlijk ook van het onderwerp af waar je over schrijft.

De optimale tekstlengte voor een artikel is ca. 500-1000 woorden.

Mocht je nou artikelen hebben die veel meer tekst vereisen. Splits je artikel dan op in meerdere delen. Dit geeft jou ook extra inkomsten.

Gebruik opsommingstekens

Gebruik hier en daar eens een lijstje met opsommingstekens. Dit verhoogt de leesbaarheid van je artikel en zorgt er ook voor dat een zoekmachine als Google je artikel meer zal waarderen. Er zijn twee soorten opsommingen. De genummerde lijst en de ongenummerde lijst.

Gebruik een pakkende foto

Voorzie je artikel van een pakkende foto. Dit trekt de aandacht van bezoekers en zorgt er dus voor dat je artikel vaker gelezen wordt.

Login