Wordt schrijver en verdien geld

Het verschil tussen succes en geen succes


25-03-2012 door Algemeen.info

Uiteraard is het logisch dat een artikel dat aansluit op de actualiteit, de eerste dagen beter scoort dan een artikel zonder actualiteitswaarde. Toch zit je grootste verdienste erin als een artikel dagelijks wat bezoekers haalt, het liefst ook nog bezoekers die op de reclamebanners klikken. Het kan absoluut, maar het zal je zeker niet altijd lukken.

Zorg dat Google je artikel oppikt!

Artikelen die het meeste opleveren zijn over het algemeen artikelen waarmee je door de zoekmachine gevonden wordt. Mocht je dus bezoekers via Google op jouw artikelen willen krijgen, is het belangrijk dat je weet waar Google naar kijkt. We geven je even in het kort een opsooming van de hoofdzaken:

  • Google probeert te bepalen of je artikel toegevoegde waarde heeft.
  • De programmatuur bij Google zit zo in elkaar dat ze vrij goed kunnen bepalen wat het onderwerp is van je artikel.
  • Google is gek op tekst, maar niet op langdradige tekst. Google herkent namelijk of een tekst internetvriendelijk is geschreven.

Of zorg voor goede links naar je artikel

Links naar je artikel krijgen merk je in het begin niet direct heel veel van, maar op de lange termijn levert het veel op. Belangrijk is wel dat je zorgt voor kwalitieve links. Kwalitatieve links, zijn links die komen vanaf webpagina's die over hetzelfde onderwerp gaan als je artikel.

Enkele tips voor kwalitatieve links:

  • Wellicht schrijf je in een forum dat verwant is met het onderwerp van je artikel. Kleine moeite om in dat forum een link te plaatsen.
  • Pak als het mogelijk is de belangrijkste woorden van je artikel als linktekst. Een klik hier wordt door lezers minder vaak op geklikt en ook door zoekmachines minder gewaardeerd.
  • Neem ca. 4 woorden mee in je linktekst, hierdoor verbind je deze woorden aan je pagina.

Wanneer doe je wat?

Soms zul je misschien een artikel schrijven dat aansluit op de actualiteit. Uiteraard kan er verkeer via Google op dit soort artikelen komen, maar logischer is verkeer te halen uit links van andere sites. Als je een artikel schrijft dat tijdloos is, probeer dan zo te schrijven dat Google goed kan bepalen waar je artikel over gaat.

Hoe zorg ik dat Google weet waar mijn artikel over gaat?

Allereerst doe je dit met een goede titel boven je artikel. We geven je een voorbeeld hoe het wel moet en een voorbeeld hoe het niet moet:

Indien je een artikel schrijft over de nieuwe Toyota Yaris en je wilt hierop gevonden worden, dan moet dat in je titel duidelijk zijn. Wat je dus niet als titel pakt is: "Een geweldig comfort, maar matig bochtgedrag". Wat je wel kan doen is: "Toyota Yaris, een prima auto". De tweede titel vertelt direct dat het hier om een Toyota Yaris gaat en en ook dat het om een auto gaat. In dit geval is dat wel erg vanzelfspreken, maar er zijn ook situaties dat dit minder vanzelfsprekend is.

Een goede vraag om jezelf te stellen over een beoogde titel is of je er zelf op zou klikken als je hem zou zien en of de titel vertelt waar je artikel over gaat.

Ook belangrijk zijn de koppen in je artikel. Probeer je artikel in redelijk korte alinea's op te delen en zet boven elke alinea een heading 2, of een heading 3 kop. Google hecht aan koppe namelijk een grotere waarde en zal dus ook aan de hand van de woorden die je gebruikt in je koppen, proberen te doorgronden waar je over hebt geschreven.

Verder kun je nog woordvarianten gebruiken. Gebruik het belangrijkste woord bijvoorbeeld in enkelvoud en in meervoud, maar gebruik ook aanverwante woorden. Als je bijvoorbeeld schrijft over huizen in de context van huizen bouwen, gebruik dan ook woorden als bouwbedrijf, dakpan, baksteen, bouwvakker, fundering e.d. Schrijf je bijvoorbeeld over een huis in de context van een huis verkopen, gebruik dan woorden als makelaar, notaris, passeren e.d. 

Het verschil

Een goed geoptimaliseerd artikel kan wel in staat zijn om meer dan 30 unieke bezoekers per dag uit de zoekmachine vandaan te halen. Dit zijn ook nog eens dertig bezoekers die op zoek zijn naar waar jij over schrijft. Wij doen ons best om ook de reclame op de pagina aan te passen op je artikel, grote kans dus dat er op de banners geklikt wordt en dat er ergens iets gekocht wordt. Hiervan ontvang jij een percentage. Goed geoptimaliseerde artikelen blijven het vaak jaar in, jaar uit goed doen. Dus ook als je niet schrijft, blijft je artikel voor je werken.

Minder goed geoptimaliseerde artikelen zullen wellicht in het begin aardig meedoen, maar zakken na verloop van tijd behoorlijk terug. Dit kan zelf zover zijn dat ze minder dan 1 keer per maand bekeken worden. Zonde dus van je werk, rekening houden met een paar simpele zaken kan er dus voor zorgen dat je blijvend een top-artikel hebt.

Extra factor, de gerelateerde artikelen

De techniek achter het rijtje gerelateerde artikelen werkt eigenlijk op een vergelijkbare manier als Google. Onze website scant regelmatig alle artikelen en probeert artikelen die over ongeveer hetzelfde onderwerp gaan aan elkaar te verbinden. Als je op een manier schrijft die goed werkt voor Google, werkt dit waarschijnlijk ook goed voor het algoritme achter de gerelateerde artikelen. Kom je hier vaak in naar voren, maak je ook weer een grote extra kans op bezoekers.

Als je goed wilt scoren bij de gerelateerde artikelen, is het van groot belang dat je het bovengenoemde stukje over woordvarianten toepast.

Veel succes met schrijven! Mocht je vragen hebben, mail ons: info@algemeen.info.


Word schrijver en verdien geld

Reageer op "Het verschil tussen succes en geen succes"Populaire artikelen

10-04-2012 Vette vissoorten: Welke vis is vette vis?
19-02-2013 In badkleding naar de sauna of toch liever bloot?
20-03-2012 Het dorp dalen in Drenthe bij Coevorden
23-10-2012 Badkamer verbouwen: leuk badkamer idee
02-06-2013 Hoe gezond is kurkuma?
19-12-2012 Actrice Chantal Janzen: Sophie in Divorce
04-01-2013 Ludo Sanders uit GTST - Erik de Vogel
24-03-2012 Diederik Samson is een draaideurcrimineel
09-03-2012 Bezienswaardigheden Rome Top 10
20-11-2012 Korting sauna en thermen Elysium in Bleiswijk
01-01-1970
27-03-2012 Sauna en kinderen: mag mijn kind in de sauna?
09-01-2013 Sjoerd Bouwhuis uit GTST - Guido Spek
29-03-2012 Ontdek zelf je talenten!
28-03-2012 Yorin FM komt niet uit de verf. Waarom niet?Nieuwe artikelen

11-12-2018 Dierentuin kortingen
24-11-2018 Hond eet slecht, wat nu?
24-11-2018 Ziekten bij vogels
06-11-2018 Artrose
04-11-2018 De Siberische Husky
22-08-2018 Wat is mediation?
05-03-2018 Moederdag cadeaus suggesties
01-12-2016 Vrij op naam kopen, hoe werkt dat?
01-12-2016 Hoe werkt een opstalverzekering?
30-11-2016 Eerste huis kopen
30-11-2016 Hypotheek informatie
26-11-2016 Kinderkamer Styling tips
26-11-2016 Korting op Theater Tickets?
26-11-2016 Ontbindende voorwaarden overzicht
26-11-2016 Einde rentevaste periode

Vond je dit artikel nuttig?

5 stemmen
Het verschil tussen succes en geen succes


Anderen lazen ook:

Algemeen.info wordt milieubewust gehost door TransIP - Smart and Simple

Login